Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ B92; Objavila: J.B.Č. ]

24. 03. 2020. 10:05   >>  10:03

DO PONEDJELJKA U PONOĆ

Tlo u Hrvatskoj podrhtavalo 74 puta

Hrvatska Seizmološka služba zabilježila je do ponedjeljka u ponoć ukupno 74 podrhtavanja tla, pokazuju grafikoni objavljeni na službenom Tviter profilu.

Prvi zemljotres jačine 5,5 stepeni po Rihteru, pogodio je Zagreb i širu okolinu u nedjelju ujutru.

Većina zemljotresa, čak 42, bili su magnitude do 2 stepena po Rihteru. Još 23 registrovana podrhtavanja tla bila su u rasponu od 2 do 3 stepena, šest potresa je bilo jačine od 3 do 4 stepena, jedan je bio na granici od pet, a onaj prvi i najrazorniji je bio 5,5 stepeni, prenosi Hina.

Posljednji zemljotres koji su osjetili građani Zagreba i okoline dogodio se u ponedjeljak u 20.49 sati, i bio je jačine 2,7 stepeni prema Rihteru s epicentrom nedaleko od Markuševca, gdje je intenzitet bio 3 do 4 stepena Merkalijeve skale.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније