Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Beta ]

22. 03. 2020. 16:51 >> 16:48

REGISTROVAN SINOĆ

Prvi smrtni slučaj u Sjevernoj Makedoniji

Ministar zdravlja Sjeverne Makedonije Venko Filipče izjavio je danas da je u toj zemlji registrovan prvi smrtni slučaj od koronavirusa a radi se o 57-godišnjoj ženi iz Kumanova.

Na onlajn konferenciji za novinare Filipče je rekao da je prvi smrtni slučaj od koronavirusa u Sjevernoj Makedoniji registrovan kasno sinoć u Kumanovu.

"Radi se o ženi koja je imala 57 godina. U odnosu na prijem i tretman želim da kažem da su kolege postupile po protokolu za izolaciju. Na vrijeme su uzeta dva testa i oba su pokazala negativan rezultat. I pored negativnih rezultata zato što je bolest bila tipična za koronavirus bila je tretirana u izolaciji", rekao je Filipče.

Taj period hospitalicacije, prema njegovim rečima, trajao je jednu nedjelju u Opštoj bolnici u Kumanovu, a bris je ponovo uzet poslije konstatacije smrti sinoć i bio je pozitivan.

"Bris je uzet zbog naglog pogoršanja stanja, jer je to netipično za drugu bolest i to je natjeralo kolege da ponovo posumnjaju i da uzmu treći bris", rekao je ministar zdravlja.

Kako je rekao, zajedno sa njom je hosptalizovan i njen 33-godišnji sin, nekoliko dana poslije nje, prošle sedmice.

"On ima 33 godine. Juče je nastalo pogoršanje stanja i prvo je bio prebačen u odjeljenje za izolaciju Klinike za pulmnologiju i poslije u skladu sa protokolom na Kliniku za infeketovne bolesti (u Skoplju), gdje je sada hospitalizan u stabilnom zdravstvenom stanju", rekao je Filipče.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније