Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Beta, objavila B.B. ]

22. 03. 2020. 23:26 >> 23:31
7

ODLUKA U RS

Građanima organičena količina namirnica koje mogu kupiti

Premijer Republike Srpske Radovan Višković izjavio je da će Krizni štab za vanredne situacije danas donijeti odluku o maksimalnoj količini osnovnih životnih namirnica i sredstava za higijenu koje će se moći kupiti.

"Biće propisana maksimalna količina koju će pojedinac moći da kupi, kako se ne bi bespotrebno stvarale zalihe", kazao je Višković poslije sastanka najviših zvaničnika RS.

On je naveo da RS trenutno ima dovoljne količine osnovnih životnih namirnica, ali da će putem Vlade Srbiji krenuti u nabavku pšenice, ulja, šećera, soli i ostalih osnovnih životnih namirnica.

Višković je dalje rekao da će svim osobama, koje prekrše izrečene mjere izolacije zbog sprečavanja širenja korona virusa, biti objavljena imena i prezimena i da će takve osobe biti upućene u šatorski karantin.

Premijer RS još je kazao da će od Oružanih snaga BiH danas biti zatraženo da dostavi spisak svih vojnih objekata na teritoriji RS, koji bi se mogli pripremiti za prihvat oboljelih, ako eskalira situacija u vezi sa širenjem korona virusa.

Vlada RS će, dodao je, zatražiti od Savjeta ministara BiH da se svim stranim državljanima zabrani ulazak u BiH.

Donijeta je i odluka da se od danas ukida međugradski saobraćaj na teritoriji RS.

Prema zvaničnim podacima, u RS je do sada korona virusom zaraženo 59 osoba, a u posljednja dva dana nije bilo novih slučajeva.

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније