Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Beta, Objavila: R.B. ]

14. 03. 2020. 21:06   >>  22:04

POTVRDIO MINISTAR

Pet novih slučajeva korona virusa u Srbiji

Ministar zdravlja Srbije, Zlatibor Lončar, izjavio je da je danas testirano 12 osoba na prisustvo korona virusa, a da je bolest potvrđena kod petoro ljudi.

Od osoba kod kojih je virus danas potvrđen, troje je pušteno kući, dok su dvije osobe u bolnici i njihovo je stanje stabilno, rekao je Lončar na redovnoj konferenciji o korona virusu u Vladi Srbije.

U prethodnom izvještaju jutros do 8 časova objavljeno je da je 41 osoba u Srbiji zaražena novim korona virusom.

Nove mjere

Vlada Srbije dopunila je večeras odluku o proglašenju bolesti covid-19 izazvane korona virusom (sars-cov-2) zaraznom bolešću, i uvela mjeru obaveznog zdravstvenog nadzora, odnosno izolacije u kućnim uslovima u trajanju 14 dana za sve državljane Srbije koji dolaze iz zemalja označenih za žarišta epidemije.

Vlada Srbije privremeno je zabranila ulaz u Srbiju stranim državljanima koji dolaze iz područja koja su označena kao žarišta epidemije, bez obzira na državljanstvo ili zemlju koja im je izdala putnu ispravu.

Zabrana se odnosi na putnike iz provincije Hubej (Hubei) u Kini, grada Degu (Daegu) i provincije Sjeverni Gjongsang (North Gyeongsang) u Južnoj Koreji, Švajcarske, Italije, Irana, Rumunije, Španije, Njemačke, Francuske, Austrije, Slovenije i Grčke.

Mjere se ne odnose na posade teretnih vozila koje obavljaju međunarodni prevoz u drumskom saobraćaju, a u slučaju tranzita boravak je ograničen na period do 12 časova od ulaska na teritoriju Srbije.

Od tih mjera izuzete su i posade brodova koji prevoze robu u jednu od domaćih luka, dok će u slučaju tranzitne plovidbe boravak biti ograničen najduže do 90 časova za brodske sastave i 60 časova za samohodna plovila od momenta ulaska na teritoriju Srbije i plovidbe uzvodno, odnosno ne duže od 72 časa za brodske sastave i 54 časa za samohodna plovila koja idu nizvodno.

Izuzeto je i osoblje željezničkih vozova koji ulaze u zonu graničnih stanica utvrđenih međudržavnim sporazumima, kao i posade i kabinsko osoblje vazduhoplova čije je krajnje odredište Srbija ili su u tranzitu preko međunarodnih aerodroma Srbije.

Mjere se neće primjenjivati ni na osobe koje su dobile saglasnost za ulazak u Srbiju od radnog tijela Vlade koje čine predstavnici ministarstava zdravlja, spoljnih poslova, unutrašnjih poslova i građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, kao i humanitarni konvoji pod obaveznom pratnjom ugovorenom diplomatskim putem.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније