Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Index.hr, objavila B.B. ]

12. 03. 2020. 23:59 >> 09:23

NOVA ČETIRI SLUČAJA KORONAVIRUSA

U Hrvatskoj 27 oboljelih, jedan izliječen

U Hrvatskoj od sinoć su potvrđena četiri nova slučaja, čime je broj oboljelih od virusa Kovid 19, porastao na 27.

Od novih slučajeva, kako je kazao ministar zdravlja Hrvatske Vili Beroš, dvoje je u Puli i dvoje u Zagrebu.

"Troje je povezano bliskim kontaktima s dosad zaraženima, a jedan je uvezen", rekao je Beroš na jutrošnjoj konferenciji za novinare.

Kako ističu nadležni, epidemiološka situacija je još uvijek povoljna. U svim mjestima u kojima imaju bolesnike su tražile kontakte.

"Broj sljedećih dana će porasti. Mi o svemu redovno i tačno izvještavamo. Nadamo se da će epidemija početi jenjavati uskoro. Bitno je znati da preko 80 odsto bolesnika imaju vrlo blagu sliku. Neki ni ne znaju da su bolesni. Ne treba se bojati, trebamo biti oprezni. Možemo imati savršene mjere, odgovornost svakog od nas je najveća. Izbjegavati javna okupljanja, izbjegavati sve što nije nije nužno. To može znatno utjecati na epidemiološku sliku", rekao je Beroš.

Kako je naglašeno, jedna osoba je izliječena.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније