Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Beta, Objavila: R.B. ]

03. 03. 2020. 22:43 >> 22:44
7

TAČI

"SAD donijele novu dinamiku u dijalogu Beograda i Prištine"

Kosovski predsjednik Hašim Tači izjavio je večeras da je direktan angažman SAD donio novu dinamiku u dijalog Beograda i Prištine i da se raduje skorom okončanju tog procesa, uz uzajamno priznanje Kosova i Srbije.

Tači se sinoć u Bijeloj kući sastao s predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, specijalnim izaslanikom predsjednika SAD za mirovne pregovore Srbije i Kosova Ričardom Grenelom, i savjetnikom predsjednika SAD za nacionalnu bezbjednost Robertom O'Brajanom.

"Još jednom hvala predsjedniku SAD Donaldu Trampu na podršci dijalogu Kosova i Srbije. Direktan angažman SAD preko O'Brajana i Grenela donio je novu dinamiku u proces i mi se radujemo njegovom skorom okončanju, uz uzajamno priznanje", naveo je Tači na Tviteru.

Američki Savjet za nacionalnu bezbjednost (NSC) objavio je večeras na Tviteru da su odnosi Srbije i Kosova od velikog značaja za administraciju predsjednika SAD Donalda Trampa.

NSC, tijelo koje savjetuje američkog predsednika u oblasti nacionalne bezbjednosti i spoljne politike, objavio je to uz fotografiju sa sinoćnjeg sastanka Vučića, Tačija, Grenela i O'Brajana.

Poslije sastanka, Vučić je sinoć novinarima iz Srbije rekao da je s Tačijem imao uobičajen razgovor i da Beograd čeka ukidanje kosovskih taksi na robu iz Srbije kako bi mogao da bude nastavljen dijalog s Prištinom o suštinskim pitanjima.

Tači je sinoć za Radio Slobodna Evropa kazao da je sastanak bio korektan i konstruktivan, "bez nečeg posebnog" i dodao da su razgovarali "o neophodnosti mirovnog riješenja pitanja između Kosova i Srbije i o mogućnosti postizanja konačnog sporazuma".

Na Fejsbuku je Tači sinoć napisao da očekuje da mu se "odmah, u srijedu ili četvrtak", omogući da u Skupštini Kosova izvijesti poslanike i građane Kosova o sastancima u Vašingtonu i posebno o sastanku s Vučićem.

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније