Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

02. 10. 2013. 20:55 >> 20:55

UPOZORIO BRISEL

Dačić prijeti prekidom pregovora s Prištinom

Predsjednik Vlade Srbije Ivica Dačić prekinuće učešće u pregovorima s Prištinom, ukoliko Priština ne bude dozvoljavala srpskim zvaničnicima da posjećuju Kosovo dok traje izborna kampanja, piše "Politika" na svom sajtu.

"Upozorio sam Brisel i ambasadore Kvinte da je odluka vlasti u Prištini skandalozna i da predstavlja udarac mirovnom procesu", rekao je Dačić u izjavi za Politiku, objavljeno je na sajtu tog lista.  

 

 

Srpski premijer je najavio da će srpske vlasti sjutra razgovarati o daljim koracima i zatražiti mišljenje Evropske unije o tom pitanju.  

"Ako ja kao potpisnik Briselskog sporazuma i predstavnici Vlade koji su ga podržali i radili na njegovoj implementaciji, ne možemo na Kosovo da odemo i pozovemo Srbe da izađu na lokalne izbore, onda se postavlja pitanje svrsishodnosti mog daljeg učešća u dijalogu", ističe Dačić.

Premijer je ocijenio da je ovim potezom Prištine doveden u pitanje kredibilitet Brisela pod čijim okriljem se dijalog odvija.  

Politika je prenijela da je Dačićeva odluka uslijedila posle odluke prištinskih vlasti da mu zabrane ulazak na teritoriju Kosova , gdje je planirao da posjeti opštinu Štrpce.  

Zamjenik kosovskog premijera Hajredin Kuči izjavio je da od sjutra, kada počinje kampanja za lokalne izbore na Kosovu, pa do kraja kampanje 1. novembra  nijednom zvaničniku Srbije neće biti dozvoljen dolazak na Kosovo.

Kosovski ministar spoljnih poslova Enver Hodžaj izjavio je da je odluka vlade Kosova definitivna i da se nikako ne može promijeniti.

"Nemamo više šta da dodajemo onome što je rekao zamjenik premijera Hajredin Kuči. Nijedan zvaničnik Srbije ne može doći na Kosovo dok se ne završi izborna kampanja", rekao je Hodžaj.

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније