Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

Mina [ Objavila: M.L.B. ]

01. 03. 2020. 10:52 >> 10:51

MINISTAR SAOPŠTIO

Hrvatska privreda već trpi zbog koronavirusa

Rezultati uticaja koronavirusa u Hrvatskoj se već vide i imaće određenih uticaja na privredu, saopštio je hrvatski ministar ekonomije Darko Horvat i dodao da je razmjere teško konkretno predvidjeti u ovom trenutku.

On je, gostujući na zagrebačkoj N1 televiziji, kazao da u prva dva mjeseca na EU nivou bilježe dva miliona manje dolazaka kineskih turista.

“Hrvatski turizam će trpjeti, ali je teško predvidjeti u ovom trenutku koliko”, dodao je Horvat.

On je naveo da je u februaru vrijednost izvezene robe iz Hrvatske u Kinu pala sa 141 milion dolara na 50 miliona dolara.

"Efekti u ovom trenutku dolaze na sto, ali najbitnije je reći da ne smijemo dozvoliti da nam panika uđe u svakodnevicu ili remeti mirnoću kojom smo protekle tri godine doprinosili ekonomskom rastu", rekao je Horvat.

On je kazao da uobličavaju metodologije kako ublažiti posljedice. Horvat, međutim, smatra da hrvatska ekonomija ima određenu žilavost i da može rasti na zdravim osnovama.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније