Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Index.hr, objavila B.B. ]

25. 02. 2020. 10:32   >>  10:30 1

U HRVATSKOJ

Pojačan nadzor, spremni i za zatvaranje granica

Ministar zdravstva Hrvatske Vili Beroš je poručio da je država spremna da zatvori granice ako struka procijeni da je to potrebno, te da se taj mehanizam može pokrenuti odmah. On je potvrdio da su u ovom trenutku svi rezultati hrvatskih državljana poslati na analizu u Zagreb, negativni na koronavirus.

Međutim, tokom noći je u KBC Rijeku stiglo još devetoro pacijenata koji su zbog boravka na sumnjivom području odmah smješteni u izolaciju, javlja N1.

Kako je ministar rekao, s obzirom na epidemiološku situaciju i broj uzoraka koji su još u obradi, lako je moguće da netko od sumnjivih bude pozitivan.

"Ne treba uznemiravati javnost, jer je sistem spreman. Dodatno se provjeravaju ljudi koji su u izolaciji. Ako se i dogodi da je neko pozitivan, fokusiraćemo se na to da tražimo kontakte", rekao je Beroš.

Devet hrvatskih građana koji su u izolociji, radili su u tvornici u Italiji, gdje je otkriveno 20-ak oboljelih.

"Niko ne može spriječiti epidemiju. Sistem je spreman. Zato i danas prema odluci premijera u 11 podižemo stepen pripravnosti na veći, aktiviraće se ranije osnovan nacionalni sistem civilne zaštite. Preko 20-ak agencija i ministarstava učestvuju u radu nacionalnog kriznog štaba", rekao je Beroš.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније