Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

Beta [ Objavio: O.Z. ]

20. 02. 2020. 21:57   >>  21:57

U SJEVERNOJ MAKEDONIJI

Treća žrtva gripa za jednu sedmicu

Na klinici za pulmolgiju u Skoplju od posljedica gripa umro je 50-godišnji muškarac, što je treća žrtva tog virusa u Sjevernoj Makedoniji ove godine.

U prethodnih osam dana od zdravstvenih komplikacija izazvanih virusom gripa preminuli su 14-godišnja devojčica i 85-godišnji muškarac.

Prema Institutu za javno zdravlje Sjeverne Makedonije, svo troje su liječeni na nekoj od klininika Univerziteta "Majka Tereza" u Skoplju i kod sve troje je laboratorijski potvrđena "influenca A/H1pdm".

Kod svoj troje preminulih pacijenta, u različitoj uzrast - od 14 do 85 godina, iz Skoplja, Kočana i Probištipa, "utvrđeno je prisustvo komorbiditeta" i njedan od njih nije bio vakcinisan protiv sezonskog gripa.

U sedmoj, posljednjoj, sedmici sezone gripa prijavljeno je 5.660 slučajeva gripa ili oboljenja sličnih gripu, što je povečanje od 56.6 odsto u poređenju sa prethodonom sedmicom, a od početka godine je prijavljeno ukupno 16.417 slučajeva.

"Najveći broj oboljelih, 9.274, registovan je u februaru u periodu od dvije sedmice", navodi se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније