Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Agencije, objavila B.B. ]

20. 02. 2020. 13:12   >>  13:12 20

DODIK PORUČIO

Nestaće krize kad nestane i BiH

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, sastao se danas u Istočnom Sajarevu sa srpskim službenicima u institucija BiH, a kako je saopšteno, srpski predstavnici će učestvovati u radu institucija, ali odluke se neće donositi.

Stav srpskih predstavnika na nivou BiH je da Ustavni sud treba da ima šest sudija, dva koja dolaze iz Republike Srpske i četiri iz Federacije BiH.

"Na sastanku nije urađeno ništa tajno. Rješenja koja smo predložili mogu biti korisna za sve, pa i za Bošnjake. Ako se odmaknu od linije odbijanja, videće da i oni imaju koristi", rekao je Dodik, nakon sastanka sa srpskim predstavnicima u organima BiH i dodao da se finalizuje predlog zakona o Ustvnom sudu BiH, prenosi portal RTRS.

Kako je rekao, danas je u Istočnom Sarajevu održan radni sastanak, na kojem se dogovaralo o odlučivanju u zajedničkim institucijama.

Dodik je na sastanku istakao i kako će proizvodnja kriza prestati kad nestane Bosne i Hercegovine.

On je kazao kako su na sastanku prezentovane politike i učešće u odlučivanju na nivou oba doma Parlamentarne skupštine, Vijeća ministara i Predsjedništva BiH, najavivši kako odluke neće biti donošene.

Kako je kazao, svi poslanici će dolaziti na posao, ali neće biti donošene odluke.

Dodik je kazao kako SNSD finalizuje aktivnosti vezane za zakon kojim bi strane sudije bile izbačene iz Ustavnog suda BiH.

"Vjerujem da će sutra biti spreman zajednički prijedlog hrvatske i srpske strane da se to preda u parlamentarnu proceduru. Vjerujemo da rješenja koja smo tamo predložili mogu biti korisna i prihvatljiva za Bošnjake", istakao je on.

Prema njegovim riječima, konstitutivni narodi bi imali svoje predstavnike u Ustavnom sudu BiH i potvrđivao bih ih Dom naroda.

Upitan kada će prestati proizvodnja kriza u BiH, Dodik je odgovorio da je RS oduzeto 90 hektara zemlje.

"Oduzmete nam zemlju i pitate kad će prestati proizvodnja kriza u BiH. Prestaće kad nestane BiH", zaključio je Dodik.

Пратите нас на

Коментари20

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније