Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Beta ]

20. 02. 2020. 10:50 >> 10:48
2

PLENKOVIĆ NAJAVIO

Vlada danas razrješava tužioca masona

Hrvatski premijer Andrej Plenković izjavio je da će Vlada na današnjoj sjednici raspravljati o predlogu za razrješenje glavnog državnog tužioca Dražena Jelenića, zbog članstva u masonskoj loži.

"Taj predlog ne znači da je on postupao nezakonito, ovdje se radi o povjerenju javnosti u pravosuđe. Načela su postavljena izrazito visoko jer ova dužnost ne ostavlja prostor za bilo kakvu sumnju u nepristranosti", rekao je Plenković.

Prema njegovim riječima, otkrivanjem činjenice da je Jelenić član nekog društva ili udruženja, nezavisnost je dovedena u pitanje i narušeno je poverenje.

"Vlada od njega tu informaciju nije dobila prije dvije godine, niti smo znali o njegovom članstvu u tom udruženju, iako je ono legalno. Da je to tada izneseno, mi bi to razmotrili", kazao je Plenković, prenio je portal Index.

On je kazao da Vlada ne dovodi u pitanje profesionalnost i nezavisnost, ali da podržava odluku Jelenića da podnese ostavku.

Jelenić je u srijedu vladi uputio zahtjev za razrješenje s dužnosti koju je obavljao od 24. aprila 2018. godine.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније