Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ B92, objavila B.B. ]

20. 02. 2020. 09:06 >> 09:08
6

HRVATSKI PRAVNIK TUŽIO PJEVAČICU

Josipa Lisac otpjevala himnu na podrugljiv način

Protiv pjevačice Josipe Lisac, pravnik Boško Županović, podnio je krivičnu prijavu zbog načina na koji je izvela nacionalnu himnu na inauguraciji predsjednika Zorana Milanovića.

Županović je naveo da je "himna Republike Hrvatske izvođena na podrugljivi i omalovažavajući način" i da je Josipa Lisac tako počinila krivično djelo povrede ugleda Republike Hrvatske i to tako što je "koristila podrugljive artikulacije i tonalitete".

"Ne želim medijsku pažnju. Ja sam to učinio kao pravnik i građanin, smatram da je to obično izrugivanje i da ne priliči nikakvom događaju, a kamoli inauguraciji izabranog hrvatskog predsjednika", rekao je Županović, za zagrebački portal Index.hr.

Dodao je da je prijavu napisao, jer je smatrao da je to njegova građanska dužnost.

Istakao je da radi 18, 19 sati dnevno i da ne bi gubio vrijeme da napiše prijavu, ali da mu je bilo degutantno da sluša izvođenje himne.

"To je možda za neke performanse, ali ne za inauguraciju. Himna se tako ne izvodi, himna nikada ne bi tako smjela da se izvodi. To je podrugljivo", rekao je Županović.

Na pitanje da li zna da Josipa Lisac uvijek tako izvodi pjesme, naveo je da je to njegova subjektivna procjena i da će možda biti pozvani muzički vještaci.

Boška Županovića je 2016. godine tužila aktivistkinja iz Rijeke koja ga je optužila da je do svoje 25. godine skupio 66 krivičnih prijava.

Županoviću se 2009. godine sudilo zbog dvije prevare i plaćanja falsifikovanim novcem.

Zagrljen se slikao i s bjeguncem od hrvatskog pravosuđa Zdravkom Mamićem i njegovim bratom Zoranom, ali i sa doskorašnjom predsjednicom Kolindom Grabar Kitarović, naveo je portal.

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније