Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

01. 10. 2013. 14:48   >>  14:48

ZATEGNUTO

File političarima BiH zaprijetio sankcijama

Atmosfera na sastanku zvaničnika EU i delegacije političara iz BiH koji su se za istim stolom okupili danas u Briselu, je zategnuta, prenose mediji u Sarajevu.

U svom uvodnom obraćanju, evropski komesar za proširenje Štefan Fule zaprijetio je oštrom deklaracijom koju bi u vezi sa situacijom u BiH mogao sjutra da donese Savjet Evrope, prenio je Avaz.

Takođe, File je najavio i ukidanje IPA fondova, čak i onih odobrenih za ovu godinu u visini od 17 miliona eura, kao i niz drugih sankcija ukoliko BiH zvaničnici i lideri političkih stranaka ne ponude rješenje za sprovođenje presude „Sejdić- Finci“, mehanizam za koordinaciju sa EU i protokol za IPA fondove za period od 2014. do 2020. godine.

Lideri stranaka nijesu se mogli složiti oko predloga HDZ-a i SDA o rješavanju problema „Sejdić-Finci“, na šta je File, kako prenose mediji u Sarajevu, prekinuo raspravu i zatražio od svih da se uozbilje i da shvate težinu i važnost trenutka za budućnost BiH.

Dakle, još nema konkretnog dogovora na sastanku političkih lidera iz BiH sa predstavnicima EU, koji od jutros razgovaraju u Briselu.

Kako javlja agencija Anadolija, otkazana je i prethodno najavljena Fileova pres konferencija, koji je domaćin treće runde Dijaloga na visokom nivou između predstavnika Evropske komisije i političkih lidera BiH.

Sudeći prema letovima koji su iz Brisela rezervisani za učesnike sastanka koji su stigli iz BiH, svi oni moraju napustiti zgradu najkasnije do 14:30 sati, što sugeriše da će razgovori do tada biti završeni. Anadolija saznaje da će se delegacije iz Sarajeva, Mostara i Banjaluke odvojenim letovima vratiti u Bosnu i Hercegovinu.   

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније