Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

30. 09. 2013. 11:20 >> 11:20
3

PAPRENO

Hrvatsku ulazak u EU košta 620 miliona

Ministar finansija Hrvatske Slavko Linić rekao je da ulazak u EU Hrvatsku košta 4,7 milijardi kuna, odnosno 616,8 miliona eura, navodeći da je taj iznos trebalo da bude pokriven privrednim rastom.

 

On je za hrvatsku Televiziju RTL rekao da je trošak trebalo da bude pokriven rastom.

„Ako toga nema, to je manjak budžeta“,  rekao je Linić za RTL, dodajući da je budžetski deficit te zemlje porastao u odnosu na prošlu godinu.

Privrednog rasta nema, jer je privreda u problemima i nije počela da radi, upozorio je on.

Upitan da li je vrijeme da se država obrati MMF-u, Linić je objasnio da se Fond poziva kada država ne može finansijski da sanira dugove, ali da nije potreban za sprovođenje mjera štednje, jer te mjere vlada uporno sprovodi u posljednje tri godine.

 

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније