Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ B92, Objavila: J.B.Č. ]

02. 02. 2020. 21:15   >>  23:57 2

BEZ KORONAVIRUSA U REGIONU

Muškarac iz bolnice u Osijeku negativan na testovima

Zdravstveni nalazi 26-godišnjeg pacijenta iz Đakova, koji je smješten u bolnici u Osijeku, pokazuju da on nema koronavirus.

"Juče smo radili uzorke krvi i gornjih disajnih puteva. Jedan je test bio blago pozitivan, a drugi takozvani potvrdni test, i juče i danas, bio je negativan. Željeli smo da napravimo i test iz iskašljaja, ali pacijent ne kašlje i dobro se osjeća, tako da ne možemo dobiti uzorak", rekla je direktorka Klinike za infektivne bolesti Alemka Markotić.

Nalazi su poslati tvorcu testa iz Instituta u Berlinu, jer je obaveza klinike da referentnim centrima pošalje uzorak za dodatnu potvrdu.

"Bolesnik ne kašlje i dobrog je opšteg stanja. On će vjerovatno biti pod određenim zdravstvenim nadzorom dok se ne vidi razvoj bolesti", rekla je Markotić.

Pacijent je desetog dana po povratku iz Kine dobio temperaturu od 38 stepeni, primljen je u bolnicu u Osijeku i stavljen u izolaciju.

U Hrvatskoj zvanično trenutno nema oboljelih od koronavirusa.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније