Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Tanjug/Blic; Objavio: I. P. ]

02. 02. 2020. 07:21 >> 07:20

VLADAJUĆA PARTIJA

Neće biti prijevremenih izbora u Albaniji

Albanska vladajuća Socijalistička partija demantovala je izjavu predsjednika najveće opozicione stranke u toj zemlji, Demokratske partije Ljuljzima Baše, o dogovorenim prijevremenim izborima, prenosi MIA.

 

Lider opozicione Demokratske partije Ljuljzim Baša je izjavio da će dogovor sa vladajućom Socijalističkom partijom premijera Edija Rame o izbornoj reformi dovesti i do prijevremenih izbora.

"Mi stojimo na našem predlogu za prelaznu vladu i prevazilaženje ove krize. U dokumentu koji je bio predstavljen prošlog ponedjeljka napisano je da se 100 dana prije izbora formira prelazna vlada", rekao je Baša.

Generalni sekretar vladajuće Socijalističke partije Taulant Fala na Fejsbuku je napisao da ne postoji dogovor između vlasti i opozicije o prijevremenim izborima.

"Jedinstveni dijalog sa Demokratskom partijom je samo oko izborne reforme", naveo je Fala.

Izbornu reformu na kojoj rade predstavnici vladajuće većine u Albaniji i opozicije treba da bude gotova do 15. marta.

Redovni parlamentarni izbori u toj zemlji bi trebalo da se održe u junu 2021. godine.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније