Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Beta, Objavila: J.B.Č. ]

01. 02. 2020. 22:38 >> 22:36

TERETI SE ZA KORUPCIJU

Više hiljada Zagrepčana protestovalo protiv gradonačelnika

Desetak hiljada građana protestovalo je danas u Zagrebu protiv gradonačelnika Milana Bandića koji se u nekoliko slučajeva tereti za korupciju.

Protivnici gradonačenika koji Zagreb vodi gotovo neprekidno već 20 godina okupili su se pod sloganom "Dosta je" u organizaciji Udruženje Siget, Zelena akcija i Pravo na grad.

Organizatori su istakli da je riječ o protestu protiv "klijentelističkog sistema koji guši i devastira Zagreb".

Okupljeni su nosili brojne transparente kojima su iskazivali nezadovoljstvo zbog korupcije, gospodarenja otpadom, kao i predloženim gradskim Generalnim urbanističkim planom.

Najavljeno je da će se skupovi nastaviti sve dok Bandić ne ode s funkcije.

Gradonačelnik Milan Bandić rekao je uoči protesta da je pravo građana da protestuju, a "demokratsko pravo gradonačelnika da radi".

U oktobru 2018. na sudu u Zagrebu počelo je suđenje Bandiću, njegovim saradnicima i poslovnim partnerima iz gradskih firmi koji se u aferi "Agram" terete za korupciju tešku oko tri miliona eura.

Svi optuženi, uglavnom bivši i sadašnji vodeći ljudi gradske uprave i zagrebačkog holdinga, kao i dva trgovačka društva, izjasnili da se ne osjećaju krivim za više krivičnih djela korupcije.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније