Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ B92, Objavila: J.B.Č. ]

01. 02. 2020. 18:51 >> 18:48

PRIŠTINSKI MEDIJI

Postignut sporazum o vladi u Prištini

Pokret Samoopredjeljenje i Demokratski savez Kosova postigli su danas sporazum o formiranju nove vlade, prenijeli su prištinski mediji.

Izvori bliski dvijema partijama rekli su za KTV da će Glauk Konjufca podnijeti ostavku na mjesto predsjednika skupštine i preći na najviše mjesto u vladi, prenijela je Koha.

Prema istim izvorima, pitanje predsjednika ostaje otvoreno kada se bude završio mandat aktuelnog predsjednika Hašima Tačija, a tada će se predstavnici dvije strane sastati kako bi se konsultovali o mjestu novog predsjednika.

Premijer će biti lider Samoopredjeljenja Aljbin Kurti, a mjesto predsjednika parlamenta ta stranka prepustiće Demokratskom savezu Kosova, prenosi Kosovo onlajn.

Kako navodi ovaj portal, vlada će imati 15 ministarstava.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније