Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Izvor: Beta; Objavio: I. P. ]

01. 02. 2020. 08:45 >> 08:44
5

BOREL U BEOGRADU

S evropske tačke gledišta nije pametno bojkotovati izbore

Visoki predstavnik EU za spoljnu politiku i bezbjednost Žozep Borel izjavio je u Beogradu da je predstavnicima dijela opozicionih stranaka s kojima se sastao rekao da sa evropske tačke gledišta nije pametno bojkotovati izbore.

"Ne želimo da se miješamo u unutrašnja pitanja zemalja. Razgovarali smo i sa vladom i sa opozicijom. Pozvao sam ih da pokažu da u Srbiji postoji demokratija koja ispunjava najviše standarde", kazao je španski diplomata za Televiziju N1.

Govoreći o stanju medija u Srbiji, Borel je rekao da je za EU "veoma važna zaštita i unapređenje kvaliteta medija i raznovrsnosti izvora informacija".

"Sve što ometa slobodu izražavanja i ograničava raznovrsnost medija protivno je našim vrijednostima i principima političkog života", kazao je Borel.

Govoreći o dijalogu Beograda i Prištine, on je izjavio da je normalizacija odnosa dvije strane jedan od uslova za pristupanje Uniji i da je nastavak dijaloga od izuzetne važnosti za evropski put Srbije i Kosova.

"Dijalog do sada nije bio naročito pozitivan, i na kraju je u zastoju zbog taksi (Kosova na uvoz robe iz Srbije) i diplomatske borbe (Srbije) za povlačenje priznanja Kosova. Veoma razumijem gledište Srbije u odnosu na takse, ali svako treba da napravi napor kako bi se došlo do novog početka i kako bi bili nastavljeni razgovori", rekao je Borel.

Kazao je da je na putu do postizanja sporazuma Beograda i Prištine "mnogo prepreka" i da nije na njemu da kaže šta dvije strane treba da urade.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније