Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

29. 09. 2013. 19:45   >>  19:45 1

POZVAO SRBE

Koštunica: Ne izlazite na izbore

Demokratska stranka Srbije pozvala je danas Srbe da ne izađu na Kosovu, koji su zakazani za 3. novembar ove godine.

Funkcioneri DSS su, na skupu koji je organizovan u Sava centru, poručili da se radi o sramnoj obmani aktuelne vlasti i Brisela.

Lider te stranke Vojislav Koštunica je ocijenio da taj skupi znači podršku Srbima sa Kosova koji ''ne pristaju da se podčine separatističkoj albanskoj vlasti'' i koji ''brane neprikosnoveno i istorijsko pravo da Kosovo i Metohija pripadaju Srbiji''.

Koštunica je optužio vlast u Beogradu da su glavni pomagači Brisela i Prištine u organizovanju, kako je rekao, lažnih izbora. Ocijenio je da raspisivanje tih izbora predstavlja ''završni čin u pokušaju da se otme Kosovo od Srbije''.

''Zato odgovor srpskog naroda na Kosovu i Metohiji treba da bude jednodušan. A on treba da glasi da Srbin ne izlazi na antisrpske izbore'', rekao je Koštunica.

Poslanik te stranke s Kosova Marko Jakšić kazao je da je briselski sporazum najveća kapitulacija srpskog naroda.

Jakšić je rekao da srpske obavještajne službe BIA i VOA sa ''stotinjak svojih pripadnika na terenu, zajedno sa kosovskom SIKOM, pripremaju logistiku za uspješno sprovođenje izbora''.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније