Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

29. 09. 2013. 15:42 >> 15:43

KOSOVO

Eksplozija u Štrpcima, jedan povrijeđeni

Jedna osoba je povrijeđena u eksploziji koja se jutros dogodila blizu policijske stanice u Štrpcima na Kosovu, izjavio je portparol uroševačke policije Agim Gaši, javlja B92.

Gaši je agenciji Beta rekao da se eksplozija dogodila jutros oko 3.30, i oštetila je prostorije stanice policije i tri obližnja lokala.

Motiv još nije poznat, dodao je Gaši.

Sprski ministar bez portfelja zadužen za Kosovo i Metohiju Aleksandar Vulin najoštrije je osudio eksploziju u Štrpcu u kojoj je jedna osoba povrijedjena, istakavši da se "zločin koji se ne kazni uvijek ponavlja".

"Ovo je još jedan dokaz zašto međunarodna zajednica ne smije da napusti Kosovo i Metohiju i ne smije da dozvoli smanjivanje svoje i uloge Euleksa, jer je očigledno da ne postoji niko drugi ko bi se bavio vladavinom prava na porstoru Kosova i Metohije", rekao je Vulin, javlja B92.

On je pozvao nadležne da "ozbiljno shvate da klima nasilja koja se stvara jeste nešto što pogađa sve koji žive na prostoru KiM i ne može biti zaustavljena bez energične reakcije međunarodne zajednice”.

Povrijeđenom je prva pomoć ukazana u ambulanti u Štrpcu, a zatim je prebačen u bolnicu u Kosovskoj Mitrovici. Policija traga za jednom osobom za koju se sumnja da je bacila ručnu bombu blizu policijske stanice.

Prištinska KTV javila je da policija sumnja da je eksplozivu napravu aktivirala osoba koja je ranije, u toku noći, imala problema sa policijom.

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније