Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

Objavila: M.L.B. [ Beta ]

28. 01. 2020. 10:12   >>  10:11 1

PAD HELIKOPTERA

Pronađena olupina i tijelo drugog stradalog pilota

Olupina vojnog helikoptera koji se u ponedjeljak srušio u more u Šibenskom kanalu i tijelo drugog stradalog pilota pronađeni su jutros nešto poslije osam sati, saopštilo je hrvatsko ministarstvo odbrane.

"Ronioci Hrvatske ratne mornarice i Zapovedništva specijalnih snaga su zahvaljujući detekciji podvodnog vozila Remus pronašli olupinu helikoptera i tijelo pilota Hrvatskog ratnog vazduhoplovstva, natporučnika Tomislava Baturinu", navodi se u saopštenju.

Istraga o uzroku nesreće je u toku.

U helikopteru Kiowa Warrior, koji juče oko 11 sati, tokom trenažnog leta pao u more, bila su dva člana posade. Tijelo jednog nastradalog pilota odmah je izvučeno iz mora, a za drugim se tragalo.

Načelnik Glavnog štaba Mirko Šundov rekao je na konferenciji za novinare u ponedjeljak da je obustavljen let svih helikoptera Kiowa dok se ne utvrdi uzrok pada.

Hrvatska je krajem 2016. nabavila 16 helikoptera Kiowa Warrior, a riječ je o donaciji SAD. Proizvedeni su od 2010. do 2012. godine.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније