Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Objavila: J.B.Č. ]

27. 01. 2020. 18:51   >>  18:50 6

I PREKRŠAJNI POSTUPAK

Kinez protjeran iz Hrvatske, pjevao ustaške pjesme

Tromjesečni progon iz Hrvatske i pokretanje prekršajnog postupka kazna je za Kineza iz Hrvatske Še Jat Lunga, zbog pjevanja ustaških pjesama.

Kako piše Slobodna Dalmacija, ovaj 44-godišni Kinez, koji voli i da se predstavlja kao ustaša, juče po podne u kafiću na benzinskoj stanici u Grubinama, tokom rukometne utakmmice u okviru evropskog prvenstva između Hrvatske i Španije pjevao je ustaške pjesme.

On je uhapšen u ponedjeljak kada je objavljen snimak na kome se vidi da kineski državljanin pjeva ustaške budnice.

Nakon saslušanja je priveden u stalnu službu Prekršajnog suda Makarske, koja se nalazi u Imotskom.

Protiv njega je podnijet optužni prijedlog zbog narušavanja javnog reda i mira i priveden je po skraćenom postupku na sud.

"Radilo se o pjesmama s neprihvatljivim porukama i sadržajem koje izazivaju mržnju i netrpeljivost", rekla je za Slobodnu dalmaciju Željka Radošević iz PU splitsko-dalmatinske.

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније