Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

29. 09. 2013. 10:07 >> 10:07

PORUKE IZ BRISELA

Vraćanje viza samo krajnja mjera

Novi mehanizam za suspenziju bezviznog režima stupiće na snagu krajem godine, ali on ne cilja nijednu državu posebno, kaže za Novosti Sesilija Malmstrom evropska komesarka za unutrašnje poslove.

"To je krajnja mjera koja bi trebalo da se primjenjuje samo u izuzetnim okolnostima", rekla je za Novosti Malmstromova, evropska komesarka za unutrašnje poslove, povodom usvajanja novih pravila u Evropskom parlamentu, koja su mnogi protumačili kao veliku prijetnju za ponovno uvođenje viza državama zapadnog Balkana.

Na pitanje u kojoj mjeri Srbija rizikuje da joj Evropa opet uvede vize, kaže:

"Zemlje članice će u budućnosti biti u mogućnosti da zatraže suspenziju bezviznog režima za državljane trećih država, ukoliko se suoče s hitnom situacijom izazvanom zloupotrebom režima putovanja bez viza od strane državljana koji su izuzeti iz ove obaveze. Ovaj mehanizam ne cilja nijednu zemlju ili region posebno, već se podjednako odnosi na sve države koje imaju korist ili će imati koristi od bezviznog putovanja u EU u budućnosti. Želim da naglasim da je to krajnja mera", poručila je Malmstrom.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније