Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

28. 09. 2013. 13:03 >> 13:03

SARADNJA SA EU

Pusić: Hrvatska riješila problem pravosuđa

Hrvatska je riješila problem saradnje s Evropskom unijom kad je riječ o pravosuđu, rekla je danas ministarka spoljnih i evropskih poslova Vesna Pusić, komentarišući izjavu šefa Odbora za EU u Bundestagu Gintera Krihbauma, koji je zatražio nastavak političkog pritiska na tu zemlju.

 

Krihbaum je od njemačkih nadležnih organa zatražio da pojačaju pritisak na Hrvatsku jer, kako kaže, ne vidi zašto je za izmjenu zakona o evropskoj potjernici potrebno nekoliko mjeseci, javio je ranije radio "Dojče vele".

Krihbaum je, u razgovoru za njemački radio, izrazio sumnju da hrvatska vlada igra na kartu vremena" i pokušava da oteže" kako na kraju možda više ne bi bilo moguće" izručenje osumnjičenih.

Njemački ministar spoljnih poslova Gido Vestervele mora da od Hrvatske zahtjeva da što prije sprovede evropski nalog za hapšenje", navodi se u pismu, koje je Krihbaum poslao njemačkom šefu diplomatije.

U pismu, čije su djelove objavile njemačke novinske agencije, demohrisćanin (CDU) Krihbaum kaže da ne vidi zbog čega je Zagrebu potrebno nekoliko mjeseci za korekciju spornog zakona koji je kolokvijalno nazvan „Leks Perković".

Riječ je o zakonu o primjeni evropske potjernice kojom Njemačka potražuje izručenje bivšeg agenta Udbe i hrvatskih tajnih službi Josipa Perkovića, osumnjičenog da je organizovao ubistvo hrvatskog emigranta Stjepana Đurekovića.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније