Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

28. 09. 2013. 12:21 >> 12:21
1

U INTERESU GRAĐANA

Vučić: Huligani nijesu pobijedili državu

Prvi potpredsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić kaže da je odluka o zabrani Parade ponosa, ali i svih drugih skupova bila jedina ispravna i da je donijeta u interesu građana.

Vučić je novinarima kazao i da nijesu huligani pobijedili državu. On je pitao čija bi bila odgovornost da je neko poginuo i ko bi u tom slučaju bio pobjednik.

"Huligani nijesu pobijedili državu. Znao sam da će biti takvih komentara i pitam se šta bi bilo i ko bi pobijedio da je neko poginuo. Donijeli smo najbolju odluku u interesu države, a sjutra će vjerovatno biti drugačije, kada bude više tolerancije", rekao je Vučić novinarima u Koceljevi.

On je rekao da se postavlja pitanje cijene održavanje Parade ponosa.

"Da li bi ta cijena bila 100 polupanih radnji ili stradali policajci i neko od napadača?", rekao je Vučić i dodao da nikada nije dao nijednu homofobičnu izjavu.

Vučić je dodao da on nije bio za održavanje Parade ponosa i da se neće kriti iza drugih.

On je rekao da razumije zabrinutost ljudi sa zapada, jer se radi o ljudskim pravima, ali da je srpska Vlada donijela odluku u interesu građana.

Vučić je naveo i da je razgovarao sa komesarom za proširenje Štefanom Fileom i šefom Delegacije EU u Beograđu Majklom Devenportom, koji su izrazili zabrinutost zbog zabrane Prajda.


Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније