Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

27. 09. 2013. 23:11   >>  28. 09. 2013. 09:17 1

"OVO JE PRAJD"

Beograd: Protest zbog zabrane Prajda

Grupa LGBT aktivista okupila se večeras, ispred Vlade Srbije, protestujući zbog zabrane Parade ponosa.

Grupa od nekoliko stotina ljudi je, praćena novinarima, krenula od vlade ulicom Kneza Miloša u šetnju, kako bi, prema riječima organizatora, Prajd bio održan uprkos zabrani.

Učesnike šetnje, koji su razvili zastave duginih boja, prati policija u opremi za razbijanje demostracija.

"Nećemo se skloniti, jer nijesmo mi ti koji treba da budu sklonjeni s ulica, niti treba da budemo izolovani. Ovo je prvi korak da bismo za nekoliko godina imali slavlje, a ne da se krijemo", rekla je članica organizacionog odbora Maja Mićić, prenosi B92.

Biro za koordinaciju bezbjednosnih službi odlučila je jednoglasno večeras da ne bude održana Parada. Takođe, zabranjeno je održavanje i svih drugih skupova najavljenih za sjutra.

"Jedino ograničenje koje će uvijek biti su bezbjednosni razlozi, kada su u pitanju bilo koji skupovi", istakao je Dačić.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније