Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Objavila: M.L.B. ]

15. 01. 2020. 22:30 >> 22:25
7

VLASTI SAOPŠTILE

Hrvatska kupuje višenamjenske borbene avione

Hrvatske vlasti su danas saopštile da će kontaktirati sedam država u cilju nabavke višenamjenskih borbenih aviona.

Zahtjev za dostavljanje ponude novog višenamjenskog borbenog aviona Hrvatska će danas dostaviti SAD (za avion F-16) i Švedskoj (za JAS Gripen), a za polovne avione Francuskoj (za Rafale), Italiji (za Jurofajter), i Norveškoj, Grčkoj i Izraelu (za F-16), prenosi Hina.

Odgovori tih zemalja očekuju se u maju, a proces bi trebalo da bude okončan početkom avgusta 2020. godine kada će Međuresorna komisija predložiti Vladi Hrvatske donošenje odgovarajućih odluka, navodi se u saopštenju.

Hrvatska je 2009. ušla u NATO, a 2013. je postala članica EU.

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније