Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

27. 09. 2013. 21:39 >> 21:39

PODRAVKA

Lino Frutolino u potpunosti ispravan

Lino Frutolino u potpunosti je zdravstveno ispravan proizvod, saopšteno je iz kompanije Podravka.

Mediji su prošle sedmice objavili da je Podravka, na zahtjev sanitarne inspekcije, privremeno povukla Lino Frutolino, radi dodatnih analiza tog proizvoda.

Iz Podravke je danas saopšteno da je Uprava za sanitarnu inspekciju, na temelju nalaza Zavoda za javno zdravstvo "dr Andrija Štampar", utvrdila da je Lino Frutolino u potpunosti zdravstveno ispravan proizvod.

"Nakon obavljanja analiza na reprezentativnom uzorku, od Zavoda za javno zdravstvo 'dr Andrija Štampar', proizvoda Lino Frutolino 200g, serije 22052013, kontrolnog broja 0909, Uprava za sanitarnu inspekciju utvrdila je potpunu zdravstvenu ispravnost tog Podravkinog proizvoda“, kaže se u saopštenju.

Time je, kako se navodi, obustavljen postupak i izdato rješenje Uprave za sanitarnu inspekciju o povratku proizvoda na police trgovina.

Iz Podravke su podsjetili da je njihova laboratorija za kontrolu kvaliteta tvrdila i dokazala kako je proizvod u potpunosti zdravstveno ispravan prema hrvatskom i evropskom Zakonu o hrani, i kao takav stavljen na tržište.

„Što je paralelno potvrdila i nezavisna analiza u akreditovanoj vanjskoj laboratoriji, i to na više uzoraka iste serije", kaže se u saopštenju.

Podravka je, kako se navodi, u skladu sa svojom politikom sistema bezbjednosti hrane i kvaliteta, na preporuku Uprave za sanitarnu inspekciju Ministarstva zdravlja Hrvatske, odlučila da privremeno povuče proizvod te serije sa polica trgovina, kako bi se naknadno napravile dodatne analize.

Dodaje se da su i te naknadne analize na reprezentativnom uzorku Frutolina 200g, serije 22052013, kontrolnog broja 0909, koje je inicirala Podravka, sprovedene u četiri laboratorije, kao i one rađene po službenom nalogu Uprave za sanitarnu inspekciju, potvrdile prvobitne Podravkine tvrdnje da je proizvod u potpunosti zdravstveno ispravan.

„Podravkino temeljno usmjerenje je proizvodnja visokokvalitetnih i zdravstveno ispravnih proizvoda temeljenih na dobroj proizvođačkoj praksi i na načelima upravljanja kvalitetom i sigurnosti hrane“, poručili su iz te hrvatske kompanije.

(MINA)

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније