Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

27. 09. 2013. 13:54 >> 14:01

RASPISANA NAGRADA

Za informacije o ubistvu Šenavičiusa 27.500 €

Misija EULEX-a je raspisala nagradu 27.500 hiljada eura ili tri miliona dinara za informaciju koja bi vodila do hapšenja počinioca ili počinilaca ubistva pripadnika EULEX-a, Litvanca Audriusa Šenavičiusa.

Na konferenciji za novinare održanoj u severnom dijelu Mitrovice, predstavnici policije i tužilaštva su saopštili i da istragu vodi mješovita ekipa 20 iskusnih radnika Kosovske i EULEX policije.

Glavni tužilac iz EULEX-a u STRK koji radi na ovom predmetu Paskal Persons je uputio apel građanima da sarađuju u istrazi.

„Lično apelujem na bilo koga ko je vidio nešto, da to kaže. Ukoliko ste vidjeli išta neuobičajeno – bez obzira koliko vam nebitno to izgledalo – molimo vas da to prijavite, policiji ili EULEX-u . Sve što budete rekli, ostaće u najstrožem poverenju”, rekao je Persons.

Kapetan Nenad Đurić objasnio je angažovanje Policije Kosova u istrazi.

„Svaki dan moji službenici rade direktno sa EULEX-ovom ekipom. Želim da se zahvalim službenicima koji od prošle nedelje neumorno rade na pokušajima da reše ovaj zločin. KP je u regionu u kojem je počinjen zločin postavila kontrolne punktove i ide od vrata do vrata, pitajući da li je neko video nešto što bi moglo da se poveže za zločinom”, rekao je Đurić.

Andrju Karni, koji radi na ovom predmetu, predstavnicima medija objasnio je istragu na terenu, koja je trenutno u toku.

„Istražiteljima iz Operativne grupe za Mitrovicu je na dan ubistva pritekla u pomoć ekipa iz EULEX-ove Jedinice za istragu organizovanog kriminala. Iz EULEX-a je angažovano 20 stručnih istražitelja, i svakodnevno radimo zajedno sa KP. Zadatak istražitelja biće da istraže svaku pojedinačnu liniju istrage do njenih zaključaka”, rekao je karni.

Istragu ubistva Audriusa Šenavičiusa sprovodi mješovita ekipa koja se sastoji od istražitelja iz EULEX-a i Policije Kosova, pod nadzorom dva tužioca iz EULEX-a. Ovaj predmet spada pod isključivu nadležnost Specijalnog tužilaštva Kosova.

Carinik EULEX-a Audrius Šenavičius je prošle sedmice ubijen na putu do posla. Njegov konvoj je naišao na zasjedu u blizini „raskrsnice Banjska“, oko sedam kilometara sjeverno od Zvečana, na sjeveru Kosova.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније