Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Beta, objavila B.B. ]

10. 01. 2020. 19:34 >> 19:33
2

U SJEVERNOJ MAKEDONIJI

Ocu sedam godina zatvora zbog prodaje kćerke

Krivični sud u Skoplju osudio je na sedam godina zatvora oca koji je prodao maloljetnu kćerku u Sloveniju, saopštilo je danas Tužilaštvo Sjeverne Makedonije.

Kako se navodi, optuženi T.D. je 2013. godine prisilio na brak svoju tada 17-godišnju kćerku i prodao je za 6.000 eura porodici u Sloveniji.

Tu maloljetnicu je, ističe se, nova porodica tretirala kao predmet kupovine, zbog čega je nadležni sud u Mariboru u decembru 2015. osudio njenog supruga i njegove roditelje i izrekao im efektivne zatvorske kazne.

O tom slučaju je slovenački javni tužilac obavijestio Tužilaštvo za organizovani kriminal Sjeverne Makedonije, koje je odmah započelo istragu protiv oca koji je prodao kćerku, a preko međunarodne pravne pomoći obezbijeđeni su dokazi i razmijenjene informacije sa slovenčkim kolegama.

"U toku istrage je utvrđeno da su roditelji momka dogovorili brak i da se otac maloljetnice saglasio da nevestu za novac da čovjeku kojeg prvi put vidi, a kada se maloljetnica usprotivila optuženi je fizički napao i prisilio na brak", navodi se u saopštenju Tužilaštva Sjeverne Makedonije.

Prema presudi koju je objavio Osnovni krivični sud Skoplje, navodi se da je optuženi "proglašen da je kriv za počinjeno krivično djelo 'trgovina djetetom' i osuđen na kaznu zatvora u trajanju od sedam godina".

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније