Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Izvor: Oslobođenje, Objavio: I. P. ]

09. 01. 2020. 11:29 >> 11:28
28

DODIK PORUČIO

Ne odustati od namjere da RS bude nezavisna država

Republika Srpska (RS) ne smije odustati od svoje prvobitne namjere da bude nezavisna država, poručio je srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik.

 

Dodik je rekao da je Republika Srpska Dejtonskim mirovnim sporazumom "zgurana" u BiH, ali da je po definiciji od 9. januara 1992. godine do danas ona država.

"Po definiciji Repulika Srpska je od 9. januara te 1992. godine do danas, a tako će biti i u budućnosti još više, država. Država se definiše kao prostor koji naseljava narod koji ima izvršnu i zakonodavnu vlast i koji pokazuju sposobnost da vladaju tim prostorima", rekao je Dodik za ATV, prenosi sarajevsko Oslobođenje.

Srpski član Predsjedništva BiH je ukazao da Republika Srpska ispunjava sve uslove da bude država osim "stolice u UN", napominjući da se u medijskom prostoru nameće priča o "državi BiH".

Dodik je naglasio da Srpska nikoga ne mrzi, nego samo hoće da živi "politički i narodni život".

"Zašto ne dozvole? Sastavni dio Ustava su međunarodne konvencije gdje se kaže da narodi imaju pravo na samoopredjeljenje. To je sastavni dio Ustava samo ne daju da se o tome priča, jer imaju tri stranca sudije i dva Bošnjaka u Ustavnom sudu koji će svaku odluku te vrste dovesti u pitanje", rekao je Dodik.

Пратите нас на

Коментари28

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније