Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Izvor: Beta, Objavio: I. P. ]

09. 01. 2020. 06:43 >> 06:42
8

META PORUČIO

"Albanija nije đavolska, već demokratska zemlja"

Albanski predsjednik Ilir Meta izjavio je da Albanija "nije đavolska, već demokratska zemlja koja je stradala u neviđenoj đavolskoj diktaturi, pa su zato ljudska prava za nju svetost".

 

Kako je prenijela agencija Sjeverne Makedonije MIA, Meta je tako prokomentarisao izjavu iranskog duhovnog vođe Ali Hamneija, koji je Albaniju proglasio za neprijatelja, dodajući da je to "đavolska zemlja koja podržava njihove protivnike".

Meta je poručio da Albanija ostaje čvrsto posvećena podršci SAD i zemljema NATO u borbi protiv međunarodnog terorizma i svega što ugrožava stabilnost i mir u svijetu.

Predsjednik Albanije je ocijenio kao "provokaciju sa opasnim posljedicama za stabilnost u regionu" iranski raketni napad na dve američke vojne baze u Iraku.

"Rakete ispaljene iz Irana na dvije iračke vojne baze, u kojima su smještene američke vojne snage i personal koalicije, provokativni su potez sa opasnim posljedicama po region i njegovu stabinost. Iran mora da poštuje međunarodne dogovore, međunarodne zakone i sopstvene obaveze u interesu mira", ocijenio je albanski predsjednik.

Пратите нас на

Коментари8

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније