Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

27. 09. 2013. 08:36 >> 09:48
4

MAKSIMALNE MJERE

Za beogradski Prajd 6.500 policajaca

Paradu ponosa u Beogradu bi trebalo da obezbjeđuje šest i po hiljada policajaca, što bi bilo najbrojnije angažovanje policije u istoriji prijestonice Srbije, piše portal 24.sata.

 

Deset organizacija najavilo je protestne skupove u isto vrijeme kada je planirano održavanje Parade ponosa. Iako će tek danas u 16 sati biti saopšteno da li će se parada održati, desničarski pokreti najavili su okupljanje u neposrednoj blizini rute kojom će učesnici prajda šetati.

Beogradska Parada ponosa trebalo bi da započne, kao i 2010. u parku Manjež, odakle će okupljeni krenuti u šetnju Nemanjinom ulicom. Kod zgrade Vlade Srbije skrenuće desno u Ulicu kneza Miloša, kojom će se kretati do raskrsnice sa Masarikovom. Kolona će se potom vratiti u park Manjež, gdje ći biti održan program.

Organizacije “Obraz”, “Naši”, “Zavetnici” i pristalice stranke “Dveri” najavili su skupove u isto vreme kad je planirano održavanje Prajda. Pristalice “Obraza” okupiće se u 9 sati ispred Saborne crke, odakle će prošetati najužim centrom grada do Vaznesenjske crkve u Ulici admirala Geprata. “Dveri” se okupljalju u 12 sati ispred zgrade Vlade Srbije u Nemanjinoj, a “Zavetnici” će se okupiti ispred Ustavnog suda u Bulevaru kralja Aleksandra. Pokret “Naši” i još nekoliko individualnih skupova najavljeno je duž Ulice kralja Milana. Danas će takođe biti poznato da li će ovi skupovi dobiti dozvolu za održavanje, s obzirom da nijedan od njih nije prijavljen kao kontra miting Prajdu. Ukoliko policija zabrani njihove skupove, a odobri Prajd, organizatori najavljuju da će svoje proteste uz međusobnu podršku ipak održati.

Iz MUP-a Srbije su najavili da, ukoliko bude donijeta odluka da parada bude održana, svi ostali skupovi, koji su najavljivani za subotu, biće otkazani.

Kako “24 sata” saznaje, Prajd bi trebalo da obezbjeđuje šest i po hiljada policajaca, što bi bilo najbrojnije angažovanje policije u istoriji prijestonice Srbije.

Tim povodom, juče se oglasio i Sindikat policajaca, čiji je sekretar Lazar Ranitović uputio otvoreno pismo predsjedniku Tomislavu Nikoliću, premijeru Ivici Dačiću i vicepremijeru Aleksandru Vučiću. Ranitović u pismu ističe da je Dačićeva izjava o tome da “gejevi iliti pederi nisu normalni” neprimjerena, jer se može protumačiti kao otvoren poziv na linč. Zbog toga apeluje na premijera da “izbjegava egzibicionizam, već da se ponaša kao odgovorni državnik”.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније