Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

Izvor: Beta [ Objavio: O. Z. ]

05. 01. 2020. 22:57 >> 23:00

ZAHVALIO PROTIVKANDIDATINJI

Milanović održao pobjednički govor, Grabar-Kitarović čestitala

Novoizabrani predsjednik Hrvatske Zoran Milanović iz Socijaldemokratske partije (SDP) održao je večeras pobednički govor u kojem je poručio da će biti predsjednik svih građana Hrvatske, i Hrvata i onih koji to nijesu.

"Hvala svima, hvala onima koji su me podržali i onima koji me nisu podržali, hvala mojoj protivkandidatkinji Kolindi Grabar-Kitarović", rekao je Milanović i prekinuo zviždanje okupljenih u prepunoj Tvornici kulture u Zagrebu na pominjanje imena aktuelne predsjednice.

On je podsjetio da su na inauguraciji Grabar-Kitarović prije pet godina izviždani prethodni predsednici Stjepan Mesić i Ivo Josipović i da ne želi da se to ponovi.

Rekao je da je kampanja bila naporna i izvinio se ako je nekoga povrijedio.

"Ovo je trenutak u kojem želim da se podvuče crta i ja od danas ili od sutra radim i živim posao drukčije od ovoga sada. Hrvatski gradjani su me izabrali za predsednika hrvatske republike, naše republike, svih gradjana, Hrvata i onih koji to nisu i srećan sam zbog toga", naglasio je novoizabrani predsednik.

On je dodao da zna da nije svima po volji i da ne želi podjele.

"Od mene nećete slušati dirljive priče o zajedništvu, ljudi se razlikuju, ali ono za šta ću se truditi da nikoga bez potrebe ili namjerno ne povrijedim, da budem uho i glava za svakoga, a manje rame za plakanje, da vodimo dijalog svjesni da nas ima različitih, različitih pogleda na svijet, predrasuda, na koje ni sam nijesam imun, jer sam obično ljudsko biće", poručio je Milanović.

Aktuelna predsjednica i kandidatkinja Kolinda Grabar-Kitarović čestitala je Milanoviću pobjedu na izborima.

"Zoran Milanović će biti predsjednik sljedećih pet godina, na tome mu čestitam i želim mu svako dobro", rekla je Grabar-Kitarović koja je prekinula zviždanje okupljenih u izbornom štabu HDZ na pominjanje imena novoizabranog predsjednika.

Ona je dodala da je za nju kampanja gotova još u petak i da više neće reći ni riječ protiv svojih prethodnika ili nasljednika.

"Pružam ruku Milanoviću, da prenos vlasti bude civilizovan, da ga uputim i da se nađemo i prije nego što bude zvanični prenos vlasti, jer ono što Hrvatskoj treba jeste stabilnost", naglasila je odlazeća predsjednica.

Ona je u svom govoru rekla da ostaje u Hrvatskoj, ali da će sjutra otići na odmor, na kojem, kako je rekla, nije bila pet godina.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније