Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Index.hr, objavila B.B. ]

29. 12. 2019. 11:32 >> 12:48
5

NOVI GAF

Kolinda pozvala birače da glasaju za Milanovića

Kandidatkinja na predsjedničkim izborima u Hrvatskoj Kolinda Grabar Kitarović je danas na televiziji N1, gdje je trebalo da se održi sučeljavanje predsjedničkih kandidata, pozvala birače da glasaju za broj 1, očigledno ne znajući da je u drugom krugu na tom broju njen protivkandidat Zoran Milanović.

Milanović se, inače, nije ni pojavio na sučeljavanju, pa su pitanja postavljena samo njoj.

Za kraj je trenutna predsjednica imala kratko vrijeme da se obrati biračima i pozvala je birače da zaokruže broj 1 - Milanovića.

Kako piše Index.hr, za pretpostaviti je da nije znala da je tako pozvala birače da glasaju za Zorana Milanovića, budući da je ona kandidat broj dva na izborima u drugom krugu.

"Dragi birači, pozivam vas da izađete na izbore 5. januara i date glas za Hrvatsku koja nastavlja proces rasta i razvoja, za Hrvatsku koja zna i može bolje, Hrvatsku koja je ponosna na svoje vrijednosti, koja ne osjeća kompleks manje vrijednosti u svijetu, nego je ravnopravan sagovornik. Pozivam vas da na listiću zaokružite broj 1, Kolinda Grabar-Kitarović", poručila je predsjednica biračima sa N1.

Naime, kada se slažu glasački listići za drugi krug izbora, kandidati se ne stavljaju na popis abecednim redom, nego se redoslijed radi na osnovu broja glasova koje su dobili u prvom krugu. Budući da je Milanović osvojio najviše glasova u prvom krugu, on je tako kandidat broj 1 u drugom krugu.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније