Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

18. 02. 2013. 12:32 >> 12:27
9

PRIJETNJE

VIDEO: Vehabije žele harač u BiH

Vehabijski pokret namjerava da uzima harač od 10 odsto od Srba i Hrvata, rekao je vođa vehabija iz Bužima, Husein Bosnić.

Harač je postojao u Osmanskom carstvu, koje je od nemuslimanskog stanovništva uzimalo desetinu prihoda.

Bosnić je u poruci koju je ostavio na Jutjubu, poručio da se ne smiju dirati čast ili prolivati krv Srba ili Hrvata, ukoliko su oni pod okriljem islama.

Predsjedavajuća Zajedničke komisije za odbranu i bezbjednost BiH, Dušanka Majkić, rekla je da takva izjava predstavlja kršenje Ustava i zakona.

„Bilo je neophodno da policija već ispita šta se dešava u tim zajednicama gdje oni žive i da javnost bude mirna ako se tamo ništa ne dešava. Suviše podataka govori da je, ipak, potrebno biti oprezan'', rekla je Majkić.

 

Пратите нас на

Коментари9

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније