Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Mina, Objavila: J.B.Č. ]

21. 12. 2019. 21:05 >> 21:03

NAJNEIZVJESNIJI

U Hrvatskoj sjutra predsjednički izbori

U Hrvatskoj će sjutra biti održani predsjednički izbori, a 3,85 miliona građana biraće ko će od 11 kandidata narednih pet godina biti na čelu te države.

Analitičari ocjenjuju da je riječ o najneizvjesnijim predsjedničkim izborima i da bi u drugi krug, koji će biti održan 5. januara, mogla ući tri kandidata.

Poslednje ankete govore da će se tijesna borba za ulazak u drugi krug voditi između aktuelne predsjednice i kandidatkinje vladajuće Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) Kolinde Grabar-Kitarović i kandidata Socijaldemokratske partije (SDP) i bivšeg premijera vlade lijevog centra, Zorana Milanovića.

Na trećem mjestu je kandidat desnice, pjevač Miroslav Škoro.

Birališta će biti otvorena u sedam, a zatvorena u 19 sati.

Prvi preliminarni rezultati se očekuju oko 20 sati.

Predsjednik Hrvatske bira se na pet godina.

Poslednji izbori održani su 28. decembra 2014, odnosno 11. januara 2015. godine, kada je u drugom krugu Kolinda Grabar Kitarović pobijedila dotadašnjeg predsjednika Ivu Josipovića.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније