Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Izvor: Beta, Objavio: I. P. ]

11. 12. 2019. 12:06 >> 12:06
21

SKUPŠTINA KANTONA

Handke persona non grata u Sarajevu

Dobitnik ovogodišnje Nobelove nagrade za književnost Peter Handke proglašen je personom non grata u Kantonu Sarajevo.

 

Ovu odluku koju su inicirali poslanici Stranke demokratske akcije (SDA), jednoglasno je na današnjoj sjednici donijela Skupština Kantona Sarajevo.

U deklaraciji o tome se osuđuje dodjeljivanje Nobelove nagrade, kako je navedeno, "negatoru genocida u Srebrenici".

U deklaraciji je navedeno da je "završna faza genocida upravo negiranje genocida", i konstatuje da je "dobitnik Nobelove nagrade za književnost u svojim javnim istupima za vrijeme agresije na BiH javno podržavao velikosrpski režim, sa ratnim zločincem Slobodanom Miloševićem na čelu".

U deklaraciji piše da Handke "ni danas ne mijenja svoje stavove, već ide korak dalje, pa najavljuje svoj dolazak u našu zemlju (BIH) i posjetu majkama iz Kravice i okoline Srebrenice".

Poslanici Skupštine Kantona Sarajevo su dodjelu Nobelove nagrade Handkeu ocijenili kao "novu uvredu žrtava", uz ocjenu da bi njegova posjeta BiH i Sarajevu izazvala "dodatno poniženje žrtava velikosrpske agresije".

Пратите нас на

Коментари21

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније