Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Beta; Objavila: M.M ]

09. 12. 2019. 17:27 >> 17:26

OEBS UPOZORIO ALBANIJU

Ne blokirati slobodu izražavanja preko interneta

Organizacija za evropsku bezbjednost i saradnju (OEBS) pozvala je danas vlasti Albanije da poboljšaju prijedlog zakona o novom sistemu registracije onlajn medija.

Predstavnik OEBS-a za medije Arlem Dezir je pozvao Parlament Albanije da dopuni izmjene prijedloga tog zakona.

Ukazao je na važnost sprovođenja tog zakona i naglasio da regulatorna agencija mora da bude potpuno nezavisna i slobodna od političkog miješanja.

OEBS i medijske organizacije Albanije su kritkovali prošlogodišnji prijedlog zakona o onlajn medijima i najavu visoke kazne za neregistrovane provajdere elektronskih medija.

Dezir je rekao da se ne smije tumačiti da će taj zakon dati pravo na cenzuru ili drugo ograničavanje slobode izražavanja.

Istakao je da su prihvaćene neke preporuke OEBS-a na taj propis, te će mogućnost blokade pristupa onlajn sadržajima biti ograničena na samo tri slučaja: dečija pornografija, promocija terorizma i ugrožavanje bezbjednosti države.

Dezir je predložio unošenje nekoliko izmjena "da bi se precizirala garancija slobode izražavanja i spriječila nepotrebna ograničenja ili sankcije za provajdere elektronskih medija".

"Nadam se da će se tokom rasprave u Parlamentu nastaviti popravljanje prijedloga zakona amandmanima, uz uzimanje u obzir javne rasprave s civilnim društvom, novinarskim udruženjima i medijima", naveo je Dezir.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније