Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

24. 09. 2013. 14:07 >> 14:14

RASPRAVA O SMJENI

Đilas: Vratiću se

U Skupštini grada Beograda, u toku je rasprava o zahtjevu SNS -a i DSS -a za razrješenje Dragana Đilasa, sa mjesta gradonačelnika.

Tokom rasprave Đilas je izjavio da je njegova smjena politički odgovor koji pokazuje da zemlja "polako klizi u diktaturu i jednopartijski sistem", te da nema veze sa rezultatima koje je aktuelna gradska vlast postigla.

Đilas je izrazio uvjerenje da će zbog toga ponovo biti gradonačelnik i još jednom ponovio da smatra da su neposredni izbori najbolji način da Beograđani glasaju i pokažu da li su za Đilasa, Nebojšu Stefanovića ili bilo koga drugog.

SNS i DSS su juče podnijele zahtjev za Đilasovu smjenu.

Beogradska skupština ima ukupno 110 odbornika, a za smjenu je potrebno 56. Međutim SNS, DSS i SPS zajedno imaju 55 odbornika i pitanje je odakle će privući još jednog kako bi imali većinu za smjenu Đilasa.

Naprednjaci tvrde da imaju tu većinu, ali još nije jasno da li je to jedan odbornik PUPS-a ili SDPS-a. Takođe je pitanje da li će sjednica Skupštine grada Beograda biti i održana to jest da li će biti kvoruma.

DSS očekuje da će gradonačelnik Beograda u utorak biti smijenjen ali da njihovo glasanje za smjenu ne znači automatsku koaliciju sa SNS i SPS. 

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније