Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Klix.ba, objavila B.B. ]

05. 12. 2019. 09:27   >>  09:26 2

NAKON 27 GODINA

BiH preuzela kontrolu nad svojim nebom

Bosna i Hercegovina od danas je zvanično, poslije 27 godina potpuno preuzela kontrolu nad svojim nebom.

Do sada su prelete preko teritorije Bosne i Hercegovine iznad 10.000 metara kontrolisale Hrvatska, Srbija i Crna Gora, a sada je za to zadužena Agencija za pružanje usluga u vazdušnom saobraćaju BiH (BHANSA).

Time je završen proces tranzicije oblasne kontrole vazdušnog saobraćaja za saobraćaj iznad 10.000 metara. S tehničke strane, sve je prošlo bez problema uz, kako prenosi Klix.ba, izvrsnu saradnju sa susjedima iz kontrolnih centara u Zagrebu i Beogradu.

Vazdušni saobraćaj iznad BiH sada prati 60 kontrolora među kojima je 39 iskusnih koji su se školovali u najrespektabilnijim evropskim centrima, te 21 novi kontrolor koji je prošao obuku u Finskoj, Zagrebu i Beogradu.

Kontrolori će raditi u pet timova u operativnim jedinicama u Sarajevu, gdje se prati vazdušni saobraćaj iznad 11 kilometara, i u Banja Luci gdje se prati saobraćaj do 11 kilometara visine.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније