Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Beta ]

04. 12. 2019. 20:26 >> 20:23

OBNOVA POSLIJE ZEMLJOTRESA

Rama optimista za svjetsku pomoć

Albanski premijer Edi Rama rekao je danas da je zadovoljan sa međunarodnom pomoći obećanoj na margini NATO samita kod Londona za obnovu njegove zemlje poslije razornog zemljotresa u kome je poginula 51 osoba, a više od 3.000 je povredjeno.

Rama je rekao danas prije odlaska sa samita održanog kod Londona da je imao pozitivan susret sa predsjednikom SAD Donaldom Trampom i drugim vođama iz Evrope i Kanade i da planira da održi međunarodnu donatorsku konferenciju.

U zemljotresu magnitude 6,4 koji je pogodio Albaniju 26. novembra više od 11.000 zgrada je oštećeno, a oko 12.000 ljudi je ostalo bez krova nad glavom i sada su smješteni u hotelima, javnim zgradama, u šatorima, kod rođaka i u susjednom Kosovu.

Najteže pogođene oblasti su bile Drač, popularno ljetovalište za Albance, i obižnje mjesto Tuman.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније