Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ B92, objavila B.B. ]

04. 12. 2019. 14:11 >> 14:17

SLUČAJ "REKET"

Milevski priznao krivicu, Boki 13 i Janeva tvrde da su nevini

Trećeoptuženi u aferi "Reket" Zoran Milevski juče je na početku suđenja, priznao krivicu, prvooptuženi Bojan Jovanovski poznatiji kao Boki 13 i drugooptužena Katica Janeva izjasnili su se kao nevini.

U krivičnom sudu u Skoplju, Milevski je na pitanja sudije rekao da priznaje krivicu i da je svjestan posljedica svog priznanja, nakon čega je izricanje presude zakazano za sjutra u podne.

Tužiteljka za organizovani kriminal Sjeverne Makedonije Vilma Ruskoska za slučaj "Reket" podigla je optižnicu 10. oktobra, poslije istrage koja ja počela 15. jula.

Prema optužnici, Jovanovski, Janeva i Milevski terete se da su od novembra prošle godine do aprila ove godine izvukli 1,55 miliona eura od jednog od najbogatijih Makedonaca Jordana Kamčeva, da mu se zauzvrat "olakša pozicija" u predmetu Specijalnog tužilaštva "Imperija".

Prvoptuženi šou-men Bojan Jovanovski u uvodnom obraćanju je rekao da je čekao trenutak kada može da govori, jer je "pet mjeseci bio meta javnog linča".

"Nevinost ću dokazivati do posljednje kapi krvi", rekao je on, dodajući da će otkriti organizatore i pomagače.

Boki 13 je rekao da je ovaj sudski slučaj nesrećno nazvan "Reket" i da su se "preko njegovih leđa odvijale prljave poltičke igre".

Jovanovski je rekao da će vještačenje kamere iz kuće njegove porodice pokazati ko je otišao s torbom s novcem. Dodao je i da je onoliko vremena koliko je proveo po kafanama sa Janevom sjedeo i s tužiteljkom Vilmom Ruskoskom.

Razriješena specijalna tužiteljka Katica Janeva je rekla da "ne osjeća ni mrvicu krivice", da zna da Tužilaštvo za organizovani kriminal nema dokaze da dokaže njenu krivicu.

Bojan Jovanovski je u sudskom postupku za aferu "Reket" optužen za dva krivična djela – "primanje nagrade za protivzakonit uticaj" i "pranje novca", a za svako djelo pojedinačno je zaprijećena kazna zatvora od jedne od 10 godina.

Za "primanje nagrade za protivzakonit uticaj" tereti se i trećeosumnjičeni Milevski, dok drugooptuženu Janevu Tužilaštvo goni za "zloupotrebu službenog položaja i ovlašćenja", za šta je predviđena kazna od najmanje tri godine.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније