Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

23. 09. 2013. 15:02 >> 15:20

BEOGRAD

Podnijet zahtjev za smjenu Đilasa

Odbornici SNS i DSS predali su danas, u Skupštini grada Beograda, zahtjev za smjenu gradonačelnika Dragana Đilasa.

Zahtjev za razrješenje gradonačelnika predali su šef odborničke grupe SNS Aleksandar Jovičić i odborničke grupe DSS Andreja Mladenović, prenosi B92.

Kako je rekao šef odborničke grupe SNS u beogradskom parlamentu Aleksandar Jovičić, prijedlog za razrješenje je u skladu sa Statutom grada, a argumenti za njega su neracionalno trošenje novca Beograđana, ogromna prezaduženost, dovođenje javnih preduzeća u finansijski kolaps.

Jovičić je rekao da očekuje da će već sjutra na sjednici grada taj predlog biti na dnevnom redu i podvukao da imaju načelnu podršku odbornika SPS. Upitan kako će se prema tom predlogu odnositi odbornici PUPS-a Jovićić je naveo da će se danas u okviru kolacije SPS - PUPS o tome razgovarati, ali da načelna podrška socijalista stoji.

Na pitanja vezana za kandidata za budućeg gradonačelnika i funkcionisanje vlasti Jovičić je rekao da se danas očekuje sjednica predsjedništva SNS na koje će biti poznati odgovori na ta pitanja. Prema njemu, ne radi se ni o kakvom rušenju vlasti u Beogradu, već o legitimnom potezu zasnovanom na zakonu i statutu gradske skupštine.

Mladenović je rekao da se vodi kampanja kako se nešto u Beogradu ruši rekavši da se ništa ne ruši već da se poštuje volja građana.

Odgovarajući na ista pitanja, Mladenović je rekao da DSS nije razgovarala ni u svojoj stranci niti sa SNS ni o kandidatu za gradonačelnika ni o formiranju vlasti. On je podsjetio da je na sjednici predsjedništva DSS donijeta odluka samo o tome da se smjeni Đilas, a da će o daljim potezima takođe odlučivati strančaki organi.

Sjednica Predsjedništva SNS zakazana je za 15 sati, na njoj će naprednjaci donijeti odluku o Beogradu i o njoj obavijestiti javnost, najavljeno je ranije danas iz SNS. Predstavnici SPS i SNS juče su najavili da će tokom vikenda razgovarati i donijeti konačnu odluku o promjeni vlasti u prijestonici Srbije.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније