Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Beta; Objavila: J.B.Č. ]

01. 12. 2019. 22:51 >> 22:50
18

PRED SAMIT U LONDONU

Zastava S. Makedonije podignuta uz zastave članice NATO

Zastava Sjeverne Makedonije podignuta je zajedno sa zastavama zemalja članica NATO pred Samit Alijanse u Londonu, koji se održava 3. i 4. decembra.

"Ponos! Zastava naše otadžbine dignuta na jarbol u Londonu pred Samit NATO. Zajedno sa ostalih 29 članica. Vrijedjelo je", napisala je ministarka odbrane Sjeverne Makedonije Radmila Šekerinska na svom fejsbuk profilu, uz fotografiju zastava na jarbolima.

Na Samitu NATO u Londonu Sjeverna Makedonija će sjesti za isti sto sa liderima zemalja članica Alijanse. Vladinu delegaciju predvodiće premijer Zoran Zaev, a uz njega će, pored Škekerinske biti i ministar spoljnih poslova Nikola Dimitrov.

Od punopravnog članstva u NATO Sjevernu Makedoniju dijeli samo jedna ratifikacija zemlje članice. Protokol za proistupanje NATO, za devet mjeseci, ratifikovalo je 28 članova i ostalo je samo da ga odobri Španija.

U završnoj deklaraciji Samita NATO, kako je javila agencija MIA, predviđeno je da u posebnom paragrafu bude zabilježeno da je Sjeverna Makedonija dobrodošla kao 30. članica.

Пратите нас на

Коментари18

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније