Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Izvor: Beta, Objavio: I. P. ]

01. 12. 2019. 12:52   >>  12:52 1

BIRN SAZNAJE

Albanac s Kosova priznao da je bio član ISIS-a

Muškarac iz kosovske opštine Gnjilane A.M. priznao je da je kao član ISIS-a organizovao i učestvovao u terorističkim aktivnostima, prenio je danas KoSSev.

 

Kako saznaje Balkanska istraživačka mreža (BIRN), a prenosi KoSSev, on se, u petak, izjasnio krivim po optužbama za terorizam.

Specijalno tužilaštvo je 7. novembra podiglo optužnicu protiv A.M, koji je vraćen na Kosovo iz Sirije i koji se kao član terorističke organizacije ISIS borio na Bliskom istoku.

Specijalno tužilaštvo saopštilo je da je A.M. nakon preliminarnih priprema svojevoljno napustio Kosovo u julu 2015. godine – sa ciljem da ode u Siriju.

Nakon što je kontaktirao pristalice terorističke organizacije ISIS, on je avgusta 2015. autobusom otputovao u Grčku koristeći falsifikovani pasoš stanovnika Skoplja, odakle je zatim otišao do turske granice.

U optužnici se navodi da se po dolasku u Siriju pridružio terorističkoj organizaciji ISIS, a nakon taktičke i borbene obuke, aktivno je učestvovao u ratovima u Siriji.

Kurdske snage su ga uhapsile 26. jula 2017. i pritvoren je sve do aprila ove godine kada je vraćen na Kosovo.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније