Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ B92.net, objavila B.B. ]

27. 11. 2019. 22:22 >> 22:23

U HRVATSKOJ

Povišica kroz dodatke, prosvjetari nezadovoljni

Pregovori sindikata prosvjetara s premijerom Hrvatske Andrejom Plenkovićem završeni su sinoć, a umjesto traženog povećanja koeficijenta, ponuđena im je povišica kroz dodatke, sa čim učitelji i profesori nijesu zadovoljni, jer, kako kažu, to nije ono što su tražili. Štrajk se nastavlja.

"Referendum još nije sproveden, tako da ne mogu da kažem kakvi će biti rezultati. No, ono što mogu da kažem je da su ljudi ogorčeni vladinom ponudom", rekli su za portal Index sindikalni povjerenici u Zadarskoj županiji. Sindikalni povjerenici iz Zagreba kažu isto.

"Ono što vidite u javnim objavama učitelja u Fejsbuk grupama gdje se izjašnjavaju protiv ponude vlade je realno stanje. Ljudima po školama nije lako, dosta im je štrajka i rado bi se vratili na nastavu. Međutim ne mogu sada da odustanu. Od početka se borimo za veće koeficijente, a vidimo da vlada to ne nudi. Treba ići dalje sa štrajkom", rekli su sindikalni poverenici iz Zagreba.

Učitelji iz zagrebačkih škola s kojima je portal pričao rekli su da bi im borba bila uzaludna da sad pristanu na ovakvu ponudu koju nijesu tražili.

"Štrajkovaćemo i dalje. Žao nam je učenika i želimo da se sve što prije završi, ali da sad odustanemo, značilo bi da je sve bilo uzalud", rekli su učitelji.

U međuvremenu, Fejsbuk grupa "Podrška roditelja nastavnicima u štrajku" puna je fotografija kolektiva iz brojnih škola koji su se fotografisali držeći u ruci papire na kojima piše "Ne pristajemo" ili samo "Ne", čime jasno daju do znanja kako će se izjasniti na današnjem referendumu, te da neće pristati na posljednju ponudu vlade.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније