Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ B92, Objavila: R.P. ]

27. 11. 2019. 11:43 >> 11:42
3

HRVATSKA POLICIJA

Hapšenja zbog veza sa "zemuncima", "škaljarcima", "kavačanima"

U ranim jutarnjim satima policija je širom Hrvatske počela realizaciju velike akcije razbijanja kriminalne grupe koja se bavila izradom dokumenata za neke od najopasnijih kriminalnih grupa u Evropi.

Uhapšeno je oko 30 osoba, a hapšenja se provode na području Zagreba, Karlovca, Zadra, ali i drugih gradova, prenosi Index.hr.

Sumnja se da su pripadnici ove grupe iz Hrvatske nabavljali i izrađivali originalne pasoše za pripadnike srpskog "zemunskog klana", te pripadnike crnogorskih klanova "škaljara" i "kavčana".

Riječ je o grupacijama s kojima se povezuje više desetina mafijaških likvidacija na nekoliko kontinenata.

Hapšenja su sprovedena sinhronizovano prema nizu osoba od kojih se neke smatraju opasnim.

Jutarnji javlja, a prenosi Index.hr, da je osoba koju policija sumnjiči da je bio glavni šef grupe je N.S.(49), jutros uhapšen.

Prema nezvaničnim informacijama uhapšeno je i nekoliko policajaca za koje se sumnja da su pripadnicima grupe, iz policijskoga informativnog sistema odavali podatke o identitetima hrvatskih građana koji bi bili pogodni da se na njihovo ime izrađuju lažni hrvatski dokumenti.

Nezvanično se saznaje da su akciju policija i Državno tužilaštvo planirali oko godinu.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније